Da li se ikad osjećate nelagodno zbog vašeg mirisa? Imati loš tjelesni miris može biti neugodno.
Iako naš miris prvenstveno diktira genetika, on također može biti uzrokovan ili pojačan hranom koju konzumiramo.
Jogurt vs mlijeko
Aktivne kulture prisutne u jogurtu smanjuju količinu sulfitnih jedinjenja koja uzrokuju miris. Također, vitamin D prisutan u jogurtu pomaže u borbi protiv bakterija prisutnih u ustima, smanjujući tako loš zadah. S druge strane, mlijeko sadrži holin koji može izazvati neugodan tjelesni miris.
Biljni čaj vs kafa
Biljni čaj je odličan izvor antioksidansa. Što tijelo ima manje toksina, to će bolje mirisati. Kafa ili bilo koji kofeinski napitak, s druge strane, mogu uzrokovati jedak tjelesni miris.
Jabuka vs karfiol
Zbog svojih prirodnih svojstava deterdženta, jabuke pomažu protiv neugodnog zadaha. S druge strane, karfiol sadrži holin, hranjivu tvar sličnu vitaminu B koja može izazvati smrdljiv tjelesni miris.
Narandža protiv bundeve
Agrumi izvrsno mirišu i tijelo ih lako apsorbira, što vam daje brz način da poboljšate svoj ukupni miris. S druge strane, bundeva sadrži holin koji se metabolizira u trimetilamin. Akumuliranje trimetilamin u tijelu može uzrokovati loš tjelesni miris.
Kardamom i cimet protiv belog luka i luka
Kardamom i cimet ne samo
0 коментара:
Постави коментар